Sarlós Boldogasszony Főplébánia aktuális hirdetései

2021. november 28.
Advent 1. vasárnapja

  1. Ma Advent első vasárnapja van. Használjuk ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készületünket.

  2. Kedden Szent András apostol ünnepe, pénteken pedig Xavéri Szent Ferenc áldozópap emléknapja lesz.

  3. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívunk mindenkit a hajnali RORATE misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék lőtt 525-től szentségimádást tartunk és elimádkozzuk az irgalmasság rózsafüzérét – szokás szerint.

  4. Hétfőn ½ 6-kor Bibliaórát tartunk a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  5. Hétfőn este ½ 7-kor tartjuk a Szent József Kör gyűlését a Közösségi Házban.

  6. Kedden és pénteken 9-11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

  7. Pénteken elsőpéntek, reggel 6 órától szokás szerint 24 órás szentségimádással.

  8. A héten folytatjuk a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtést templomunkban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjunk összeállítani a rászoruló családoknak.

  9. Az adventi lelkigyakorlatot ezen a héten, kedden, szerdán és csütörtökön reggel 6 órakor a Roráte mise keretében tartjuk. A triduum előadója Dr. Kajtár Edvárd atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető professzora lesz. Ezeken a napokon reggel 5 órától már lesz gyónási lehetőség. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!