Sarlós Boldogasszony Főplébánia aktuális hirdetései

2020. november 29.
Advent 1. vasárnapja

  1. Ma Advent első vasárnapja van. Használjuk ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessük lelkünket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé készületünket.

  2. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívunk mindenkit a hajnali RORATE misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt 525-től szentségimádást tartunk és elimádkozzuk az irgalmasság rózsafüzérét – szokás szerint. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy reggel 5 óra előtt senki ne induljon el otthonról, tekintettel a kijárási tilalomra!

  3. Hétfőtől kezdve hétköznap esténként nem lesz szentmise templomunkban. Esti szentmisét (18 órakor) csak szombaton és vasárnap tartunk. A Szent István templomban továbbra is lesz hétfőtől péntekig este 17 órakor szentmise.

  4. A héten folytatjuk a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtést templomunkban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjunk összeállítani a rászoruló családoknak.

  5. Akik még nem rendezték idei egyházi adójukat és van rá lehetőségük, azokat kérjük, hogy a következő hetekben a plébánia irodájában tegyék ezt meg. Gondoskodó szeretetüket hálásan köszönjük!