6100 Kiskunfélegyháza Béke tér 1. Telefon és fax: 76/462-642

Sarlós Boldogasszony Főplébánia aktuális hirdetései

2019. április 14.
Virágvasárnap

 1. A mai nappal megkezdődik a Nagyhét. Krisztus Urunk szenvedésének, halálának és feltámadásának húsvéti szent három napja az egész egyházi év tetőpontja. Az őszinte bűnbánat és az egymás iránti szeretet által különösen is igyekezzünk ráhangolódni legnagyobb ünnepünkre.

 2. A héten a Karitász bolt csak kedden lesz nyitva.

 3. Hétfőn délelőtt végezzük a húsvéti betegellátást. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik szeretnének szentségekhez járulni, kérjük, még ma jelezzék a sekrestyében.

 4. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartunk a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 5. Szerdán az esti szentmise után ½ 7-kor lesz a keresztút itt a templomban. A keresztút után rövid képviselőtestületi gyűlést tartunk a plébánián.

 6. Szerdán este 6 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében „Görögkatolikusok Magyarországon” címmel előadás lesz a Móra Ferenc Gimnáziumban. Szeretettel várják az érdeklődőket.

 7. Nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton reggel ½ 7-től gyónási lehetőség lesz itt a templomban, 7 órától pedig Jeremiás siralmait imádkozzuk. Ezeken a napokon reggeli szentmise nem lesz.

 8. Nagycsütörtökön este 6 órakor kezdődik a szentmise az utolsó vacsora emlékére. A szentmise után virrasztó szentórát tartunk.

 9. Nagypénteken délután 3 órakor a Kálvárián keresztúti ájtatosságot végzünk. Rossz idő esetén a keresztutat a templomban tartjuk meg. Az esti szertartás 6 órakor kezdődik.

 10. Nagyszombaton a szertartások este 8 órakor kezdődnek.

 11. Húsvét vasárnap reggel a ½ 7-es szentmise végén tartjuk az ételszentelést.

Gondolat

gondolat

Sarlós Boldogasszony
Könyörögj
Érettünk!

Facebook

Hirdetések

Sarlós Boldogasszony Főplébánia aktuális hirdetései

2019. április 14. Virágvasárnap A mai nappal megkezdődik a Nagyhét. Krisztus Urunk szenvedésének, halálának és feltámadásának húsvéti szent három napja az egész egyházi év tetőpontja. Az őszinte bűnbánat és az…

BŐVEBBEN...

Jeles napok

2019. április 21. vasárnap
Ma
Konrád
napja van.
Egyházi emléknapok
és
ünnepek
HÚSVÉTVASÁRNAP
SZENT ANZELM

Vedd és olvasd

Napi evangélium

napi evangeliun.

Imádság

Egyházközségünkért

Uram, Jézus neked ajánlom egyházközségünket!
Ajándékozz meg mindannyiunkat azzal a tiszta szívvel, amellyel látni szeretnél bennünket!
Engedd, hogy mindannyian ugyanazon cél felé törekedjünk, és együtt haladjunk a hozzád vezető úton: örömöt, bánatot megosztva - példaképül szolgáljunk egymásnak és egymást mindig „csak” a jóra buzdítsuk!
Engedd, hogy őszinte szeretetben éljenek és a Te szolgálatodnak szenteljék magukat!
Ámen